Homepage
Het bureau
medewerkers
aanbod
visie en werkwijze
projecten
contact

diensten

van oor tot oor – amsterdam coacht mensen in levenskunst. De liefde en waarheid van Jezus biedt zowel voor gelovigen als voor niet-gelovigen een betrouwbare weg om in de wirwar van het dagelijks leven wegwijs te worden. van oor tot oor – amsterdam biedt praktische hulp om de wijsheid van Jezus toe te passen in het leven van elke dag.

van oor tot oor – amsterdam is gespecialiseerd in onderzoek naar de staat van buurten en wijken.

van oor tot oor – amsterdam ontwikkelt en implementeert kleine en grotere sociale projecten in wijk en buurt op het terrein van

 1. sociale cohesie
 2. participatie
 3. empowerment
 4. integratie
 5. interreligieuze dialoog

Ga naar de pagina projecten voor een actueel overzicht.

van oor tot oor – amsterdam biedt bijzondere expertise op het gebied van kerkplanting en gemeenteopbouw

 1. (s)preken en presenteren
 2. visieontwikkeling in de kerk
 3. seminars over kerkplanting (gemeentestichting)
 4. conferenties over geloofsvernieuwing en (innerlijke) genezing

 

(s)preken en presenteren

BN’ers reizen een jaar lang het hele land door met dezelfde show. De meeste voorgangers komen iedere week met een spiksplinternieuwe preek op de proppen. Aan predikanten en voorgangers die deze uitdaging ervaren als een wekelijkse opgave biedt van oor tot oor – amsterdam een coachingstraject op maat.
De wekelijkse preek als hoogtepunt van de week, zowel in de voorbereiding als in de uitvoering – dat is het doel van deze training.

Het traject start met een analyse van uw huidige (s)preekpraktijk. Op basis daarvan worden doelen gesteld. Het hele (s)preekproces van embryonaal idee tot en met het slotwoord wordt met u doorgenomen. U leert een praktische methode om het maken en voorbereiden van de preek in de vingers te krijgen (iedereen kan het leren) en zo uw praktijk te verbeteren. Persoonlijke aspecten krijgen de aandacht (persoonsgebonden invloeden op de preek zijn fors) en feedback op inhoud en voordracht van actuele preken complementeren het geheel.

Voor voorgangers en predikanten die in de spiegel durven kijken en gebrand zijn op verbetering.

 

visieontwikkeling in de kerk

Een kerk vaart wel met een goede, op haar mogelijkheden toegesneden, visie, missie en strategie.

Een heldere visie en missie geeft een kerkgemeenschap

 1. eensgezindheid
 2. enthousiasme en elan
 3. richting
 4. toetsingskader voor beleid

Een goede strategie geeft vervolgens het plan van aanpak om de visie en missie (meer) werkelijkheid te zien worden.

Gezonde bijbelse waarden vormen het klimaat waarin geloof, hoop en liefde kunnen gedijen.

Hoe ontwikkel je als kerk of gemeente een enthousiasmerende visie?
Hoe implementeer je de bijbelse waarden die daarbij horen?
Hoe maak je de mensen enthousiast?

van oor tot oor – amsterdam biedt seminars over dit onderwerp maar ook coaching en stap-voor-stap begeleiding van kerkenraden en kerken.

Voor kerken en gemeenten die meer willen dan het gewone.

 

seminars over kerkplanting (gemeentestichting)

Volgens velen is kerkplanting de manier om in deze tijd mensen te bereiken met het christelijk geloof. van oor tot oor – amsterdam gaat hierin mee en biedt lezingen, cursussen en seminars over de theorie en praktijk van kerkplanting, getoetst en gelouterd door ervaringen uit de praktijk van de kerkplant Hart van Osdorp te Amsterdam – Osdorp.

 

conferenties over geloofsvernieuwing en (innerlijke) genezing

Veel christenen herkennen in hun geloofsleven niet wat de bijbel hun daarover belooft. Ze beklagen zich, al dan niet openlijk, over hun zwakke geloof, flauwe hoop en tanende liefde. Hun geloof lijkt telkens weer vast te lopen op de zandbanken van verdrietige of traumatische ervaringen, verkeerde gewoontes, verslavingen, schuld- en schaamtegevoelens, enzovoorts. Dit leidt vaak tot frustratie, teleurstelling en – nog erger – geestelijke verlamming. Een frank en vrij geloofsleven lijkt ver weg of zelfs onmogelijk. Veel christenen geven vervolgens God, de kerk, of zichzelf daarvan de schuld.

Veel jonge christenen overkomt na verloop van tijd hetzelfde.
De oorzaak hiervan is niet ver te zoeken. Of je nu pas bent gaan geloven of al een doorgewinterde christen bent, ieder mens loopt met een rugzakje rond vol ervaringen – nuttige en plezierige maar soms ook verdrietige en pijnlijke – die je leven en geloofsleven kleuren, en vaker dan gewenst belasten of belemmeren.

De conferenties, georganiseerd door van oor tot oor – amsterdam in samenwerking met Hart van Osdorp, laten zien dat Jezus zijn leerlingen wel degelijk een sterk geloof, vaste hoop en vurige liefde belooft. Jezus verlost mensen van de schuld en klem van hun verleden en opent voor zijn volgelingen een leven in vrijheid. Op de conferenties wordt duidelijk hoe de vrijheid van Jezus door ons eigen toedoen kan worden gefrustreerd. Maar er is goed nieuws. Voor elk mens ligt de keuze binnen handbereik om opnieuw of voor het eerst de vrijheid van Jezus te ontvangen en te beleven.

Praktische handreikingen maken dat elke volgeling van Jezus met het gebodene aan de slag kan: Jezus vernieuwt ons denken, geneest onze emoties, herstelt onze relaties, verzorgt ons hart en maakt ons zo tot die mooie man of vrouw die God in gedachten had toen hij ons maakte.